пятница, 27 октября 2017 г.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК - 2017


 Головним скарбом життя є здоров’я, і,щоб його зберегти, потрібно багато що знати.    (Авіцена)

Пройшов четвертий Всеукраїнський місячник шкільних    бібліотек

 під гаслом :"Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя"                                                 (жовтень 2017).
                   Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою.
      Наша  Херсонська загальноосвітня школа  I-II ступенів  № 16 із вивченням мов  національних  меншин  традиційно із задоволенням приєдналася до участі у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек :під гаслом :"Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя".
                   Протягом місячника, в школі пройшли дуже цікаві та захоплюючі заходи щодо популяризації книги та здорового способу життя , за окремим планом .
Учасники заходів що пройшли :  605 уч.
Кількість заходів : 12
Бібліотеки які приймали участь :ЦБС бібліотека філія № 2
                  -  Херсонська  обласна  бібліотека ім. Дніпрової Чайки
 Найкращі  заходи : 
    1. Екологічний калейдоскоп: «Майбутнє землі у твоїх долонях - щоб здоров’я добре мати, слід про нього змалку дбати». ( кл. керівник; шк. бібліотекар), 
   4 кл.  ( ХОБД ім. Дніпрової Чайки).
  (В ході заходу дітей навчали любити, поважати природу, ознайомили з правилами поведінки. Розгадували кросворди про рослини та здоровий спосіб життя.)
2. Літературно - екологічне доміно : «Наш спільний   дім природа , рослинки - здоровинки». 3-4 кл.( ЦБС бібліотека філія № 2 ,шк. бібліотекар), в школі.
   (Діти в ігровій формі дізналися, що таке рослинки – здоровинки ,як оберігати природу та піклуватися про своє здоров’я, учні повчилися бути здоровими!   Школярі не просто дивились захід, а працювали з повною віддачею.)
     Що може бути важливішим за здоров'я? Як зберегти його на довгі роки? Що є ворогом здоров'я та краси? Відповіді на ці питання учні 9 класу отримали після книжкового  огляду - рекомендації :«Крок за кроком до здоров’я».

     Учні школи - переможці I туру, прийняли участь  у ІІ турі обласного міжвідомчого інтелектуального турніру  :«Ігри патріотів Херсонщини».
         Впевнені , що проведені заходи в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек допоможуть дітям підвищити інтерес до читання книги, привити звичку частіше звертатися до «джерела знань».

                                       
Бажаємо Вам здоров'я та довголіття!

                                                            ВСІМ УСПІХІВ!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Дякую за Ваш коментар!Він з'явиться після схвалення модератором.