пятница, 4 мая 2018 г.

свято Єднання

      В Херсонській загальноосвітній школі I-IIст. № 16 із вивченням мов       національних меншин Херсонської міської ради 
відбулося особливе інтерактивне свято, яке стало вже традиційним 
святом Єднання 
                       під девізом : 
«Херсонська школа №16 – територія Толерантності»,
Колектив унікального навчального закладу - єдиного в регіоні із вивченням трьох мов національних меншин (польської, німецької, новогрецької) абсолютно впевнений, що вивчення великої кількості мов – не самоціль, шлях від мови лежить до культури, а від культури - до взаєморозуміння. 
Метою заходу було об’єднання, формування міжкультурну взаємодію, на засадах педагогіки толерантності, миру діалогу культур,  почуття гордості за рідне місто, де під українським прапором об’єднанні різноманіття  мов,  які історично звучать  у рідному Херсоні, виховання справжніх патріотів України.
 В ході квесту, відповідно маршрутним листам, розроблених учнівським самоврядуванням школярі  виконували  завдання, розгадуючи символ свята    –«квітка толерантності».
       Традиційно взяли участь в заході творчі гості школи «ХАБАТ». З побажаннями миру, єднання, толерантності звернулись до школярів представники міських та обласних національно-культурних товариств. Привітав всіх присутніх начальник управління освіти Херсонської міської ради Ніконов Ю. М. Серед гостей також були представники Азово-Черноморського  регіонального Державного прикордонного   управління України, яке останній часом багато допомагає школі в справі національно-патріотичного виховання дітей, а також з музичним вітанням учасникам свята звернувся один з кращих колективів області – оркестр головного управління в Херсонській області. Музиканти оркестру виконували мелодії різних народів, що додало святу особливого колориту.
         На завершення свята учні, батьки, педагоги, гості створили живий ланцюжок єднання, символ того, що дух українців не згасає, що учні Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №16 із вивченням мов національних меншин міської ради є патріотами нашої держави.



              «Ми єдині – ми українці!»

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Дякую за Ваш коментар!Він з'явиться після схвалення модератором.